Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιλεγμένα

Μην κοιμηθείς, Mahmound Darwish

  Μην κοιμηθείς Όταν πέφτει το φεγγάρι, θρυμματισμένος καθρέφτης, ο ίσκιος μεγαλώνει ανάμεσά μας, οι μύθοι ψυχοραγούν. Μην κοιμηθείς αγαπημένη, η πληγή μας παράσημο μια φωτιά στο φεγγάρι. Έξω απ' το παραθύρι μας η μέρα ένα μπράτσο που με δέχεται με τύλιξε και πέταξε, ήταν σα να 'μουν πεταλούδα σ' ανθό ροδιάς, και χείλη πάχνης χωρίς λόγια να μου μίλησαν. Μην κοιμηθείς αγαπημένη μου  έξω απ' το παραθύρι μας η μέρα. Μαχμούντ Νταρουίς* Το ποίημα περιέχεται στο βιβλίο:  Παλαιστινιακή Ποίηση , εκδ. ειρήνη Στιγμιότυπα από την παρουσίαση του βιβλίου "παλαιστινιακή ποίηση", εκδ. ειρήνη, στην ΕΣΗΕΑ, 27/3/2024, όπως παρουσιάστηκαν στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, 30/3/2024 Στην εκδήλωση, μεταξύ των ομιλητών ήταν και η καλή μου φίλη Αναστασία Κατσικογιάννη- Μπάστα, ποιήτρια, της οποίας η εισήγηση ήταν υπέροχη! Επίσης, για το βιβλίο μίλησε και ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης, Yussef Victor Dorkhom. Έτεροι ομιλητές: Γιώργος Μαργαρίτης, Ιστορικός, Σαβίνα Λίτσ

Γιώργος Γιώτσας: Το Κουτί (Δύο υποψηφιότητες στα φετινά βραβεία Public)

 


Γράφει η Αργυρώ Χατζηπαναγιώτου

Το Κουτί του *Γιώργου Γιώτσα, εκδ. Bell, 2020,  είναι ένα ρεαλιστικό έργο στο οποίο  ο συγγραφέας με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία σκιαγραφεί, μέσα από τις δοκιμασίες της Ζένιας, της ηρωίδας του μυθιστορήματος,  τις προβληματικές καταστάσεις που μπορεί να βιώσει κάθε έφηβος όταν βρεθεί σε ένα προβληματικό οικογενειακό ή κοινωνικό περιβάλλον. 

Το βιβλίο, δικαιολογημένα, αγαπήθηκε από το αναγνωστικό κοινό διότι κάνει μια βαθιά τομή στα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας. Για το λόγο αυτό στα φετινά βραβεία Public απέσπασε δύο υποψηφιότητες στις κατηγορίες: 

Έκπληξη: Αξέχαστος ήρωας: https://is.gd/dEt1C8

Ελληνικό Μυθιστόρημα: https://is.gd/1IdF7B

Στους παραπάνω συνδέσμους, αν το επιθυμείτε μπορείτε να καταχωρήσετε την ψήφο σας. 

Σύνοψη του βιβλίου:  εδώ



*Ο Γιώργος Γιώτσας είναι πατέρας. Σύζυγος. Νυχτερινός ρεσεψιονίστ. Επίσης πολυβραβευμένος συγγραφέας σε Ελλάδα και Αμερική. Απ' το σχολείο άρχισε να γράφει ιστορίες και παραμύθια. Όλα τα βιβλία του έχουν συλλέξει βραβεία και διακρίσεις, αλλά πάνω από όλα την αγάπη του αναγνωστικού κοινού, κάτι για το οποίο είναι ευγνώμων. Το "Κάτω από το κρεβάτι" ύστερα από ψηφοφορία 230.000 αναγνωστών, αναδείχθηκε στα 10 καλύτερα βιβλία του είδους, στα Public Book Awards. Ο συνάδελφος του, Γιάννης Μαργέτης, έγραψε ότι "Ο Γιώργος Γιώτσας αγαπάει αυτό που κάνει" ενώ ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος - Πιπερίαν τον χαρακτήρισε "Ανθρώπινο συγγραφέα". Esquire, Mystery, Tv Zapping, Athens Voice κάποια από τα μέσα που φιλοξένησαν συνεντεύξεις και αφιερώματα για το συγγραφέα και το έργο του. Ο Γιώργος συνεχίζει να γράφει με συνέπεια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις